Pogoji poslovanja spletne trgovine Zaposlitvenega centra Korak

Splošni pogoji spletnega poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-NPB10), Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumnem roku),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu (velja Spletna cena),
  • z nakazilom na račun Zaposlitvenega centra Korak, d.o.o. po ponudbi/predračunu (velja Spletna cena).

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Postopek nakupa

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Prav tako ponudnik kupca obvesti o roku dobave naročenega blaga, ali pa naročilo z razlogom zavrne.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva. Ostale artikle iz naročila se po izbiri kupca, ali dobavi, ali pa se celotno naročilo stornira.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, mora ponudnika o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 04 28 18 626 ali preko e-pošte info@zc-korak.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je blago že pripravljeno na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči preko zgoraj omenjene telefonske številke ali e-pošte.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@zc-korak.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga, ki se obračunava po ceniku dostavne službe (Pošta Slovenije) in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko/paket/tovor. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe/nakupa

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Do višine nakupa 100 € poštnino plača naročnik, nad 100 € poštnino plača pošiljatelj.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika (obiskovalca spletne trgovine) v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik bo preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov osebne podatke kupca uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Osebne podatke kupca bo ponudnik hranil toliko časa, dokler bo potrebno za dosego namena – izpolnitve naročila.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zc-korak.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Vsebujejo informacije, po katerih prepoznamo vaš računalnik, ko se vrnete na našo spletno stran. Piškotki omogočijo dostop do različnih funkcij, boljše delovanje in hitrejši dostop do informacij na spletni strani. S piškotki nam ni omogočen dostop do vašega računalnika oz. do vaših osebnih podatkov. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili.

Za kaj uporabljamo piškotke

Piškotki potrebni za funkcionalnost spletne strani

Ti piškotki omogočajo brskanje po spletni strani ter uporabo nekaterih funkcij:

  • spletno nakupovanje (hranjenje produktov v košarici do zaključka nakupa),
  • spletni obrazci oz. vpisane informacije, ki se hranijo do prekinitve seje

Ti piškotki o vas ne zbirajo nobenih informacij, ki bi bile uporabljene v marketinške namene.

Piškotki za analizo obiska spletne strani
Ti piškotki zbirajo informacije o tem kako uporabljate našo spletno stran. Na ta način nam tudi pomagajo izboljšati uporabnost naše spletne strani. Spletna stran uporablja Google Analytics, za analizo podatkov o številu prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja ter številu obiskov.

Piškotki za usmerjanje na druge strani
Na spletni strani uporabljamo tudi storitve oz. povezave, ki so povezane s storitvami tretjih oseb in lahko vsebujejo piškotke njihovih spletnih strani.

  • povezavo na družbena omrežja kot je Facebook in Twitter
  • povezava z video vsebinami npr. YouTube

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku (blokiranje ali izbris), to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete piškotke. Vse piškotke, ki jih je spletni brskalnik shranil, lahko tudi izbrišete. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se lahko razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate.

Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošne uredbe o varovanju osebnih podatkov, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Izključitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu ZC KORAK, d.o.o.  ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, ZC KORAK, d.o.o.  ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Avtorske pravice

© Copyright  ZC KORAK, d.o.o.
Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja ZC KORAK, d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Kranj, 19.4.2019

Politika varstva osebnih podatkov preko registracije posameznika:

Namen politike varstva osebnih podatkov je seznaniti posameznike, ki sodelujejo s Zaposlitvenim centrom KORAK, d.o.o, (v nadaljevanju: organizacija) o namenih in pravnih podlagah, varnostnih ukrepih ter pravicah posameznikov glede obdelave osebnih podatkov, ki jih izvaja naša organizacija.

Upravljavec

Upravljalec osebnih podatkov je organizacija:

Zaposlitveni Center KORAK, d.o.o.

Telefon: 04 28 18 626

El. pošta:  info@zc-korak.si

Pooblaščena oseba

V skladu z določilom 37. člena Splošne uredbe je pooblaščena oseba za varstvo podatkov dosegljiva na naslovu podjetja in na

telefon: 04 28 18 626.

Osebni podatki

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Ob registraciji za namen spletnega naročanja izdelkov  posameznik poda osebne podatke, ki so: ime priimek, naslov, telefonska številka, naslov elektronske pošte, doda podatek, iz katere države prihaja, vpiše tudi želeno uporabniško ime, lahko tudi  podjetje.

Nameni obdelave in podlage za obdelavo podatkov

Organizacija zbira in obdeluje vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

  • posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, je osebne podatke za registracijo dal v obdelavo z namenom spletnega nakupa.
  • Obdelava osebnih podatkov je potrebna za izvajanje spletnega nakupa, glede na pogoje poslovanja spletne trgovine Zaposlitvenega centra KORAK, d.o.o.

Osebnih podatkov se ne prenaša v  tretje države. Organizacija v nobenem primeru ne bo posredovala osebnih podatkov posameznika tretjim nepooblaščenim osebam.

Hramba in izbris osebnih podatkov

Organizacija bo hranila osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani.

Varovanje podatkov in točnost podatkov

Sami ste odgovorni, da nam svoje osebne podatke posredujete varno in da so posredovani podatki točni in verodostojni.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko vedno obrnete na nas.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varstvu osebnih podatkov bo objavljena na naši spletni strani. Z uporabo spletne strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike varstva osebnih podatkov.

Politiko varstva osebnih podatkov velja od 19.4.2019.